Pakko päivitellä täälläkin

Reissasin koko ajan pitkin itää ja etelää ja olin aivan kambodzan rajalla kun tieto koronan leviämisestä tuli. No sanomattakin selvää, että äkkiä nopein lento suomeen ja nyt suomesta käsin ihmetellään mitä tässä nyt voi tehdä.

Jatkuvasti silmäkovana seurataan ulkoministeriön tiedotteita ja katsotaan mihin suuntaan tilanne kääntyy. Tällä hetkellä näyttää siltä ettei hyvältä näytä. Matkustuskieltoja joka suuntaa ja kun seuraavat vuodet piti nimenomaan vietää matkustellen. Periaatteessa voisin pysyä paikoillani yhdessä paikassa, mutta en halua ottaa riskiä tartunnan saamisesta ja toisekseen jos päädyn olemaan maassa jossa elintaso on kallista en pysty rahoittamaan toimintaani aikaisemmin hankituilla rahoitusvaroilla.

Olenkin nyt pohtinut, että pitäisikö vuokrata jostakin turvallisesta maasta loma-asunto pidemmäksi aikaa ja oleskella siellä tehden vaikka blogien päivitystä työnä. Voisikohan tästä saada jopa elannon? Tulen todennäköisesti taas aktiivisesti päivittelemään tätä blogia koska ei oikein ole muutakaan tekemistä.

Tasan vuosi sitten rahoitin elämyksäni lainalla

Siitä on reilu vuosi kun ensimmäistä kertaa aloin rahoittamaan toimintaani lainalla. Koska monet lukijani ja ystäväni ovat kysyneet miten se on mahdollista ja enkö velkaannu niin vastaus on ei, en velkaannu. Olen maksanut jo aikaisemmat velkani pois ja maksan yhä vielä muutamaa osamaksua takaisin joka kuukausi.

Mielestäni lainaamisesta on turha tehdä ns “pirua”, jokainen pystyy itse huolehtimaan velkataakastaan ja hakee lainaa juuri sellaisissa määrin kuin on itselle sopivaa. Kun elelin ulkomaillan ja olin juuri ottanut lainaa sain paljon tarjouksia firmoilta jotka tarjosivat kaiken maailman lainojen yhdistämistä sun muuta lisärahoitusta, bisnestähän sekin.

Se mitä voin muille rahoituksesta kertoa on se, että kannattaa aina vertailla lainat kun mahdollista esimerkiksi nopeelaina.fi -sivusto on sellainen jota olen käyttänyt jo pidemmän aikaa aina kun olen pientä tai suurempaa rahoitusta tarvinnut.

Näen nopeasti vilkaisemalla mistä lainapalveluista saa lainaa milläkin korolla ja sen jälkeen katson, että ahaa tuolla on halvimmat korot ja lähetän pyyntöni sinne. Olen huomannut että viimeaikoina kaikkein paras tapa hakea rahoitusta on: ei suinkaan pankki vaan jonkin lainapalvelu josta saa monia tarjouksia kerralla, turha haaskata aikaa ja stressata sopivan rahoituksen löytymisessä. En minä ainakaan jaksa toimitella ylimääräisiä palkkakuitteja tai tulotositteita kun ei niitä edes sen kummemmin ole.

Mitä ensi vuonna?

Ensi vuonna olisi taas tarkoitus lähteä matkaamaan mikäli se on pandemia tilanteen kannalta mahdollista. Kovin toivoisin, että tilanne muuttuisi ja pääsisi jo matkustelemaan ja ihmettelemään maailmaa.

Yksi kohde on houkutellut ylitse muiden ja se on uusi-seelanti. Upeat luonnot, vesiputoukset ja kansallisnähtävyydet ovat kiehtovia ja aionkin seuraavaksi suunnata sinne tutustumaan paikalliseen kulttuuriin ja ottamaan valokuvia runsaasti.

Kun pääsen sinne ja saan napattua kuvia tulen varmasti päivittelemään niitä myös tänne jotta tekin saatte jotain ihasteltavaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *